بریتانیا روبنده را بخشی از زندگی مدرن جامعه تلقی کند
براساس گزارش یک مؤسسه تحقیقاتی پوشش روبنده میان برخی زنان مسلمان باید به عنوان بخشی از زندگی بریتانیا تلقی شده و در کنار سایر نمادهای دینی چون صلیب مورد احترام قرار گیرد.
مخالفان روبنده اسلامی مدعی شدهاند که این پوشش مانعی میان افرادی که از آن استفاده میکنند و سایر افراد جامعه ایجاد میکند.
در گزارش جدیدی که از سوی مرکز تحقیقاتی سیویتاس انجام شده، علوینا ملک مشاور سابق امور دینی در دولت سابق بریتانیا اظهار داشت که بررسی اینکه آیا نمادهای دینی مناسب هستند باید براساس کاربردی بودن آنها انجام شود.
سیاستمداران فرانسه و بلژیک چندی پیش قانون ممنوعیت پوشش کامل صورت یا استفاده از روبنده و برقع را ممنوع کردند و دیگر کشورهای اروپایی نیز در حال بررسی اقدامات مشابه هستند.
در گزارش جدید این مؤسسه تحقیقاتی که با عنوان " زنان، اسلام و لیبرالیسم غربی" منتشر شده مالک یادآور شده است که ما در بریتانیا باید موضع متفاوتی با سایر کشورهای اروپایی گرفته و روبنده را بهعنوان بخشی از زندگی مدرن بریتانیا بپذیریم. استفاده از نمادهای دینی از جمله پوشش کامل صورت باید جزئی از حقوق بنیادین افراد در فضای عمومی و خصوصی باشد.
این محقق مسلمان تأکید کرد: آزمون حقیقی نمادهای دینی در فضای عمومی باید با این پرسش همراه باشد که آیا استفاده از این نمادهای دینی چون " دستار، کلاه، صلیب و روبنده" توانایی شهروند را برای اجرای وظایف عمومی مدنی را به خطر میاندازد یا خیر؟
شمار مساجد جزایر بالئارس اسپانیا از 6 به 30 افزایش یافته است
براساس آمار ثبت شده از جوامع دینی در وزارت دادگستری اسپانیا، تعداد مساجد جزایر بالئارس در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته به طوری که شش مسجد در سال 2005 به 30 مسجد فعال تبدیل شده است.
مهمترین بخشهای شهرداری در جزایر بالئارس درحال حاضر دارای مسجدی برای مسلمانان هستند تا به عبادت پرداخته و گروه های اسلامی در جستجوی محلی برای تدفین متوفیان مسلمان با آداب اسلامی هستند. از این رو آنها قصد دارند از شهرداری درخواست کنند زمینی برای این منظور در نظر بگیرد.
افزایش تعداد مساجد از سال 2006 رخ داد و در بیشتر موارد نیز مؤمنان مسلمان خود هزینه های ساخت و ساز مساجد را پرداخت کرده اند. مسلمانان این منطقه همچنین یک مسجد برای اقامه نماز ظهر روز جمعه به جماعت انتخاب کرده تا نماز ظهر جمعه را هرچه با شکوه تر برگزار کنند.
برخی کارشناسان و تحلیلگران علت اصلی افزایش تعداد مساجد در این منطقه را اسکان تدریجی و ادغام موفق مسلمانان می دانند که این امر موجب شده آنها در نشان دادن تعلقات دینی خود با رویکردهای منفی مواجه نشوند.
طی سالهای گذشته بسیاری از مؤمنان برای اقامه نماز به شهرهای اطراف می رفتند اما آنها تصمیم گرفتند که مساجد خود را در شهرهای محل سکونت خود بنا کنند.
فرانسیسکو خوزه گیمنز رئیس انجمن مسلمانان این منطقه اظهار داشت که گروه های مسلمانان از مناطق مختلف در ابتدا برای ساخت مساجد خود رغبت چندانی نشان نمی دادند اما پس از ادغام مؤثرتر آنها حتی برخی ساکنان غیرمسلمان محلی نیز آنها را در ساخت مسجد یاری کردند، تنها مشکل مسلمانان جزایر بالئارس این است که یک سازمان اسلامی در سطح منطقه ای به عنوان سازمان پوششی نماینده کل جامعه مسلمان منطقه وجود ندارد.
ازآنجایی که روند ساخت مسجد در بیشتر بخشهای این منطقه تکمیل شده انجمن مسلمانان و شورای اسلامی جزایر تصمیم گرفتند از مقامات رسمی درخواست کنند زمینی را برای استفاده به عنوان قبرستان اسلامی در اختیار آنها قرار دهد. چرا که براساس مقررات این منطقه مسلمانان نمی توانند متوفیان خود را بدون تابوت دفن کنند اما براساس تعالیم اسلام این امر برای مسلمانان میسر نیست.
درحال حاضر زمینی که در اختیار مسلمانان قرار دارد ظرفیت 40 متوفی را دارد و از قابلیت گسترش نیز برخوردار نیست از این رو مقامات رسمی باید راهی برای حل این مشکل مسلمانان ارائه داده و زمینی را به این منظور اختصاص دهند.
برگزاری مراسم گشایش درهای مساجد نیویورک
رهبران مسلمان پنج منطقه از نیویورک میزبان مراسم استقبال از غیرمسلمانان در برنامه گشایش درهای مساجد شدهاند تا به آنها کمک کنند مطالبی را درباره سنتهای اسلام بیاموزند.
برگزارکنندگان روز گشایش درهای مساجد در نیویورک اظهار داشتند که بهترین راه ساخت پلهای ارتباطی و مبارزه با تعصب با هدف از بین بردن باورهای نادرستی است که برخی امریکاییها درباره اسلام دارند.
امام امین عبدالطیف از شورای رهبری اسلامی نیویورک گفت: انزجار و تعصب ضد اسلامی در نتیجه عدم دانش و آگاهی ایجاد میشود. این مسئله زمانی روشن میشود که ما با افراد صحبت کرده و برخی از ارزشهای اسلامی را برای آنها توضیح میدهیم که در این صورت آنها شگفتزده میشوند و چشمانداز خود را تغییر میدهند.
امام سراج وهاج از مسجد تقوا در نیویورک اظهار داشت: مردم باید بفهمند که هیچ مسئلهای برای وحشت از اسلام وجود ندارد. در اسلام و سنت نبوی مسلمانان نسبت به همسایگان خود سفارش شدهاند، اما بسیاری از غیرمسلمانان از این مسئله مطلع نبودهاند.
گشودن درهای مساجد در امریکا هماهنگی بیندینی را افزایش میدهد
طی چند روز گذشته صدها مسجد و سازمان اسلامی در سراسر ایالات متحده بهویژه در نیویورک درهای خود را به روی غیر مسلمانان گشوده و از همکیشان خود در سراسر کشور درخواست کرده تا غیرمسلمانان را به مراسم اقامه نماز جماعت، بحثها و دیدن از مساجد دعوت کنند تا هماهنگی بیندینی افزایش یابد.
به دنبال افزایش اسلامهراسی و خصومت علیه ساخت مسجد بزرگ شهر نیویورک در نزدیکی محل انفجارهای یازدهم سپتامبررهبران مسلمان نیویورک با برگزاری گردهمایی توافق کردند که در تاریخ مشخص شدهای در ماه اکتبر همزمان درهای تمام مساجد آمریکا و نیویورک را به روی غیرمسلمانان بگشایند.
مراسم گشایش درهای مساجد نیویورک رویدادی است که در دو ساعت با هدف رفع بیاطلاعی و ترویج دوستی میان همسایگان و توسعه هماهنگی بین ادیان برگزار میشود.
در نیویورک بیش از 20 مسجد در این مراسم که از یکشنبه 25 مهر ماه آغاز شده و امروز یکشنبه 2 آبان ماه خاتمه مییابد شرکت کردند.
برگزارکنندگان این مراسم آن را یک موفقیت توصیف میکنند چرا که صدها نفر از مساجد دیدن کردن در سخنرانیها حضور یافته به گشت و گذار داخل فضای مسجد پرداخته و در جلسات پرسش و پاسخ حاضر شدند.
ظهیر الدین مدیر اجرایی شورای رهبری اسلامی کلان شهر نیویورک به عنوان یک گروه پوششی از مساجد این شهر اظهار داشت: در رابطه با کاهش اسلامهراسی و رفع تعصب علیه مسلمانان باید بر روابط خود با همسایگان خود تمرکز کنیم. اگر همسایگان از حضور ما راضی نباشند این روابط رو به تیرگی میرود.
نظرسنجیهای انجام شده توسط نیویورک تایمز در ماه آگوست نشان میدهد که 75 درصد از مردم این شهر تاکنون از یک مسجد دیدن نکردهاند و آنهایی که تاکنون به دیدن یک مسجد رفته یا یک دوست مسلمان دارند از ایده ساخت مسجدی نزدیک به محل انفجارهای یازدهم حمایت میکنند.
همچنین این نظر سنجی واهمه بیاساس مردم نیویورک درباره مسلمانان را نشان می داد بهطوری که 60 درصد آنها به علت انفجارهای یازدهم سپتامبر نسبت به مسلمانان احساسات منفی دارند. این درحالی است که ترویج باورهای نادرست درباره مسلمانان بهویژه از سوی رسانههای امریکایی عامل اصلی این احساسات منفی را تشکیل دادهاند. در غیر این صورت افرادی که از این بیاطلاعی و ناآگاهی درباره اسلام رنج نمیبرند هیچ نوع احساس منفی نسبت به همتایان مسلمان خود ندارند.
نمونه اخیر اخراج تحلیلگر اخبار رادیو نشنال پابلیک به علت اظهارات خود در شبکه تلویزیونی فاکس علیه مسلمانان یکی شاهدی برای ترویج اسلامهراسی در رسانهها تلقی میشود.
به رغم اینکه مساجد همواره درهای خود را به روی عموم باز میگذارند اما برگزار کنندگان مراسم ویژه این هفته اظهار داشتند برگزاری یک برنامه ویژه گشایش درهای با اطلاع رسانی مناسب برای نزدیک کردن جامعه مسلمان و غیر مسلمانان ضروری به نظر میرسد.
در اکثر روزهای این هفته دست کم یک یا دو مسجد در یکی از بخشهای شهر نیویورک برنامه هایی برای افرادی که به دیدن مسجد آمده بودند ترتیب داده بود.
بسیاری از افرادی که برای نخستین بار به مسجد آمده بودند پرسشهایی درباره آداب نماز، اعیاد اسلامی و شباهتهای میان اسلام و سایر ادیان مطرح میکردند.
در ماههای اخیر از روزهای پیش از سالگرد یازدهم سپتامبر تا امروز بسیاری از رهبران مسلمان در امریکا با این پرسش رو به رو هستند که چگونه میتوانند تصویر دین اسلام را در اذهان عمومی بهبود بخشند.
دادگستری ایالات متحده از ساخت مسجد تنسی آمریکا حمایت کرد
وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا از ساخت مسجد شهر مورفریزبورو در ایالت تنسی آمریکا حمایت و اعلام کرد: مسلمانان به واسطه اصلاحیه اول قانون اساسی آزادانه می توانند به عبادت دینی خود بپردازند.
مسلمانان در ایالت تنسی از طریق مرکز اسلامی مورفریزبورو مدتی است برای ساخت تسهیلات عبادی تلاشهای خود را بسیج کرده اند چرا که جمعیت مسلمانان منطقه ای که قرار است مرکز اسلامی در آن ساخته شود افزایش یافته و ساخت مسجد جدید نیاز مبرم مسلمانان است.
مرکز اسلامی این شهر به منظور ساخت مسجد خود زمینی به مساحت حدود هزار متر مربع خریداری کرده تا در آن یک مسجد، مدرسه اسلامی، باشگاه ورزشی و استخر بنا کند.
این در شرایطی است که مخالفان ماه گذشته شکایتی علیه این مسجد تنظیم و مقامات شهر را به عدم اطلاع رسانی نسبت به ساخت این مسجد متهم کردند.
همچنین در ماه آگوست تجهیزات ساخت و ساز و زمین این مسجد به آتش کشیده و علائمی در این منطقه نصب شد که روی آن نوشته شده بود : " از شما استقبال نمی شود."
این درحالی است که وزارت دادگستری ایالات متحده براساس اصلاحیه اول قانون اساسی از ساخت این مسجد و دین اسلام حمایت کرده است.
توماس ای پرزمعاون دادستان کل امور حقوق مدنی اظهار داشت که مقامات محلی باید در قبال مساجد همان رویکردی را داشته باشند که در قابل کنیسه ها و کلیساها دارند، این امر نه تنها مورد تأکید عقل سلیم است بلکه یک ضرورت قانوین محسوب می شود.
هفته آگاهی درباره اسلام در دانشگاه میسوری برگزار میشود
انجمن دانشجویان مسلمان دانشگاه میسوری به دنبال مناقشهای که برسر ساخت مسجد بزرگ نیویورک نزدیک محل انفجارهای یازدهم سپتامبر صورت گرفت درنظر دارن طی روزهای 25 تا 28 اکتبر ( 3 تا 6 آبان ماه) هفته آگاهی درباره اسلام را با رویدادهای متنوع در دانشگاه خود برگزار کند.
انجمن دانشجویان مسلمان در روز اول مراسم آگاهی درباره اسلام جلسه سخنرانی را با موضوع مسلمانان در رسانهها برگزار کرده که طی آن اعضای جامعه اسلامی به توصیف چگونگی تصویر مسلمانان در اخبار میپردازند.
پخش فیلمی با عنوان " موضع بلال" که در جشنواره فیلم ساندنس پخش شده بود و چالشهای یک جوان مسلمان در دیترویت را به تصویر کشیده بخشی از این برنامهها را تشکیل داده است.
انجمن دانشجویان مسلمان دانشگاه میسوری همچنین نشستی را تحت عنوان " روز حجاب صورتی" با محور زنان در اسلام برگزار میکنند که طی آن زنان مسلمان به شرح تجربیات خود از زندگی با حجاب در جوامع غربی پرداخته و باورهای نادرستی را که در این رابطه وجود دارند تبیین میکنند.
مراسم هفته آگاهی درباره اسلام به عنوان یک رویداد سالانه عموما در فصل بهار در این دانشگاه برگزار میشود اما مناقشات اخیر بر سر ساخت این مسجد و افزایش باورهای نادرست درباره مسلمانان موجب شد که این گروه تصمیم بگیرند که تاریخ برگزاری این مراسم را تغییر دهند.
مسلمانان هلند خواستار محکومیت گیرت وایلدرز شدند
مسلمانان هلند با درخواست دادستانها مبنی بر تبرئه وایلدرز سیاستمدار افراط گرای هلند مخالفت کرده و خواستار محکومیت وی شدند .
گیرت وایلدرز، با اتهام تحریک به انزجار و تبعیض علیه مسلمانان رو برو است چرا که وی در اظهاراتی اسلام را با نازیسم و قرآن را با کتاب هیتلر برابر دانسته است. این سیاستمدار افراط گرای هلند به رویکردهای ضد مهاجرت خود شهرت یافته و پیشنهاد کرده برای روسری مسلمانان مالیات درنظر گرفته شود.
دادستانها هفته گذشته مدعی شدند نتوانستند پرونده ای علیه وی ارائه کنند از این رو خواستار تبرئه وی شده اند اما قضات ممکن است با این درخواست مخالفت کنند، درهر صورت حکم نهایی وایلدرز روز پنجم نوامبر ( 14 آبان ماه ) صادر می شود.
وایلدرز اتهام تحریک به انزجار را تکذیب کرده و اظهار می دارد این اظهارات جرم نیست. این درحالی است که مسلمانان هلند اعتقاد دارند اظهارات مستمر و منفی وایلدرز درباره اسلام صدماتی به جامعه مسلمان این کشور وارد کرده است، پس از این اظهارات رویدادهای ناشی از انزجار بسیاری برای مسلمانان هلند رخ داده است.
کمیسیون اروپایی مبارزه با نژادپرستی و عدم تساهل اعلام کرده است که از سال 2000 تا کنون اسلام هراسی در هلند افزایش چشمگیری داشته است.
چندین سازمان اسلامی ازدولت جدید این کشور که از هفته گذشته کار خود را آغاز کرده خواسته اند این مشکل را حل کند.
دبیرکل سازمانملل رویکرد اروپا نسبت به مسلمانان را مورد انتقاد قرار داد
دبیرکل سازمان ملل متحد طی سخنرانی خود در مقر پارلمان اروپا در استراسبورگ نسبت به فعالیت سیاستمدارانی که مهاجران مسلمان را به نقض ارزشهای اروپایی متهم میکنند هشدار داد و گفت: تاریخ اروپا با چنین زبانی آغاز شده است.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد از شهروندان اروپایی خواست نسبت به مهاجران تساهل بیشتری نشان داده و نسبت به سیاستمدارانی که از دغدغهها و نگرانیهای مردم سوءاستفاده کرده و مسلمانان را برای رسیدن به اهداف شخصی خود هدف میگیرند هشدار داد.
بان کی مون طی سخنرانی خود در استراسبورگ مقر پارلمان اروپا روند جدید و درحال ظهور اروپا را هشداردهنده توصیف کرد و اظهار داشت: برخی سیاستمداران از ترس عمومی سوءاستفاده کرده و مهاجران را به نقض ارزشهای اروپایی متهم میکنند در حالی که در بسیاری از موارد آنها کسانی هستند که ارزشهای را تحریف کرده و در نتیجه ماهیت شهروندی اروپایی را تحریف میکنند.
دبیرکل سازمان ملل هشدار داد که تاریکترین دوران تاریخ اروپا نیز با چنین زبانی آغاز شده است و تأکید کرد که اروپا و جهان نباید چشم خود را به ترویج باورهای نادرست و نفرت برپایه نژاد و قوم ببندند.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین چالش اروپا در قرن بیست و یکم چالش تساهل داخلی است افزود: مهاجران به کشورهای اروپایی از بیکاری، تبعیض و برابری بیتناسب فرصتهای آموزشی و بازار شغلی رنج میبرند.
تحلیلگر ارشد شبکه رادیویی آمریکا بدلیل اظهارات ضداسلامی اخراج شد
یک شبکه رادیویی عمومی در ایالات متحده آمریکا تحلیلگر ارشد اخبار خود را پس از ایراد اظهارات منفی و نامناسبی درباره مسلمانان اخراج کرد.
نشنال پابلیک رادیو اعلام کرد شامگاه روز چهارشنبه 28 مهر ماه به جوان ویلیامز تحلیلگر ارشد اخبار این شبکه رادیویی اعلام کرده است که خط مشی حرفه ای ای وی در این شبکه خاتمه یافته است.
ویلیامز دو روز پس از حضور در شبکه خبری فاکس تأیید اظهارات مجری این تلویزیون درباره اینکه آمریکا با مسئله بغرنج و پیچیده مسلمانان رو به رو است اخراج شد.
ویلیامز که به عنوان تحلیلگر سیاسی شبکه خبری فاکس نیز فعالیت می کند گفت: از اینکه همراه دیگر مسافران مسلمان سوار یک هواپیما شود احساس نگرانی می کند.
نشنال پابلیک رادیو نیز طی بیانیه ای اظهار داشت که اظهارات ویلیامز با استانداردها و رویکردهای ما منافات دارد و اعتبار وی را به عنوان تحلیلگر اخبار در این شبکه رادیویی از بین برده است.
در این بیانیه از سالها خدمات ارزشمند وی در این رادیو قدردانی و تأکید شده است با ابراز تأسف از این شرایط این تصمیم بدون تدبیر اتخاذ نشده است.
استعمال دخانیات در فرودگاههای عربستان ممنوع شد
معاون نخست وزیر و وزیر دفاع و هوانیروز و همچنین رئیس کل هواپیمایی غیرنظامی عربستان استعمال دخانیات در فرودگاههای عربستان سعودی را ممنوع اعلام کردند.
عبدالله رحیمی رئیس کل هواپیمایی غیرنظامی عربستان اعلام کرد که قانون جدید با همکاری سایر نهادهای مربوط تصویب شده و هدف آن ایجاد فضایی سالم، بهداشتی و بدون سیگار در تمام فرودگاههای عربستان است.
رحیمی گفت: از فرودگاه های عربستان خواسته شده از روز اول ذیحجه ( 17 آبان ماه) این قانون را اجرا کنند.
همچنین از کارکنان و مسافران خواسته شده است با مقامات امنیتی در راستای اجرایی شدن این قانون و احترام به این ممنوعیت همکاری کنند.
عبدالحمید ابالاری مدیر دپارتمان مرکز امنیت هواپیمایی اظهار داشت: این قانون جدید دربرگیرنده 11 ماده است که اداره هواپیمایی غیرنظامی عربستان به شدت اجرای آن را پیگیری می کند.
قرار است مکانهای ویژه ای برای استعمال دخانیات در فروگاه ها درنظر گرفته شود. کارمندان فرودگاه که سیگار می کشند جریمه می شوند، کارتهای امنیتی آنها ضبط و هشدارهای رسمی برایشان صادر می شود.
جریمه نقض این قانون از سوی بخش امنیتی فرودگاه ها اعمال می شود و تمام مبالغ حاصل از این جریمه ها به صندوق ضد دخانیات وزارت بهداشت عربستان واریز می شود.
سخنگوی اداره هواپیمایی غیر نظامی عربستان در رابطه با چگونگی جریمه زائران یا مسافرانی که به عربستان سفر می کنند گفت: این افراد عموما با منع استعمال دخانیات در فرودگاه ها در کشورهای خود آشنا هستند اما این پیام از طریق بلندگوها در فرودگاه پخش می شود.
قرضاوی همایش گفتگوی بین ادیان دوحه را تحریم کرد
رئیس اتحادیه بینالمللی علمای مسلمان اعلام کرد که هشتمین همایش مرکز بینالمللی گفتگوی بین ادیان دوحه را که سهشنبه 27 مهر ماه در دوحه قطر برگزار شد به جهت حضور نمایندگان صهیونیستی تحریم کرده است.
شیخ یوسف القرضاوی رئیس اتحادیه بین المللی علمای مسلمان طی بیانیه ای اعلام کرد که تحریم این همایش به علت مخالفت وی با گفتگو با یهودیان بوده است.
منابع نزدیک به قرضاوی اظهار داشتند که وی سیاست یهودی را نفی میکند نه تعلقات دینی آنها را. همچنین براساس بیانیه دفتر وی قرضاوی در سه همایش اول این مرکز که مؤمنان مسلمان و مسیحی حضور داشتند شرکت کرد و زمانی که حضور یهودیان به این همایش آغاز شد از شرکت در این نشستها امتناع کرد.
این بیانیه به نقل از قرضاوی آورده است: چگونه میتوان با افرادی که زمینهایی را اشغال کرده، به خونریزی مشغول بوده ، مزارع را به آتش کشیده و خانهها را تخریب میکنند به گفتگو پرداخت. مسئله فلسطین باید پیش از این گفتگوها حل و فصل شود.
منابع نزدیک به قرضاوی همچنین اظهار داشتهاند که وی با نمایندگان گروه ناتوری کارتا به عنوان یک گروه یهودی ارتدکس ضدصهیونیست دیدار کرده است.
همچنین موضع قرضاوی مورد حمایت تعدادی از علمای الازهر قرار گرفته است.
عبدالموتی بیومی عضو آکادمی تحقیقات اسلامی در الازهر گفت: ضرورتی برای گفتگو با صهیونیستها وچود ندارد، اما یهودیانی که اشغال صهیونیستی را محکوم کنند میتوانند در این گفتگوها شرکت کنند.
نظر شما